Ексклюзиви
пʼятниця, 21 березня 2008 18:14

В Омельнику відкриють центр матері та дитини

"Соціальний центр матері та дитини" для тимчасового мешкання жінок на 7–9 місяцях вагітності та матерів із дітьми до 18 місяців, які опинилися в складних життєвих обставинах, невдовзі відкриється в селі Омельник Кременчуцького району.

— У ньому зможуть перебувати жінки з інвалідністю, з частковою втратою дієздатності, малозабезпечені, жінки з психічними розладами, — розповідає директорка кременчуцького районного Центру соціальних служб для сім"ї, дітей та молоді Вікторія Радочин, 25 років. — Центр плануємо відкрити в квітні, але це не остаточно.

У центрі жінкам надаватимуть медичну та психологічну допомогу, навчатимуть догляду за дитиною. Близько року вони зможуть там бути безплатно.

— Десятикімнатне приміщення вже майже облаштували, — говорить Вікторія Сергіївна. — Тепер закуповуємо меблі, побутову техніку, виконуємо внутрішні роботи. Кошти на його будівництво виділили з районного бюджету.

Щоб потрапити до центру, жінка має написати заяву. Потім із нею проводить відповідну роботу психолог. Остаточне рішення приймає директор.

— Якщо жінка не працює, будемо її працевлаштовувати, — каже Радочин. — А якщо в неї немає якихось документів — допоможемо їх оформити.

Зараз ви читаєте новину «В Омельнику відкриють центр матері та дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути