Ексклюзиви
пʼятниця, 25 квітня 2008 16:25

У Гадячі пройшов фестиваль іноземних мов та культур

Із 16 по 18 квітня в Гадячі проходив фестиваль "Мовне дерево мого міста". Представники різних націй розповідали про свої рідні мови та культури. Ініціатором проведення заходу стала громадська організація Навколосвітній караван "Інтеркультура".

— У центральній районній бібліотеці показували присвячені мовам книги, журнали, газети, — розповідає організатор заходу 44-річна Катерина Кувшинова.

Кожна школа райцентру підготувала мовні дерева, на листках яких були написані національності учнів. Діти й дорослі розповідали про свою рідну культуру. На сцену виходили родинами, пропонували національні страви.

Друга частина фестивалю — "Поліглоти серед нас".

На свято прийшли люди, які знають багато мов. Серед них В"ячеслав Кисіль, викладач іноземної мови у школі села Великі Будища. Він володіє п"ятьма мовами. Вчить китайську. Буддист. Показував, як їсти паличками.

Другим поліглотом був Іван Пінчук, 44 роки. Випускник педінституту працював у Голландії, Англії, Туреччині, Індонезії, Малайзії, Сінгапурі та на Кіпрі. Там і вивчав мови. Живе у Вельбівці.

Зараз ви читаєте новину «У Гадячі пройшов фестиваль іноземних мов та культур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути