Ексклюзиви
четвер, 24 грудня 2009 13:53

Юлія Біліченко в костюмі Баби Яги перелякала сусідів

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  Миргородчанка Юлія Біліченко в костюмі мушкетера, що пошила сама. Жінка за професією медсестра. Зареєструвалася приватним підприємцем і тепер шиє одяг на замовлення
Миргородчанка Юлія Біліченко в костюмі мушкетера, що пошила сама. Жінка за професією медсестра. Зареєструвалася приватним підприємцем і тепер шиє одяг на замовлення

Жителька Миргорода швачка 32-річна Юлія Біліченко протягом останніх семи років перед Новим роком шиє п"ять-шість карнавальних костюмів для дітей і дорослих. Уже набралося до 50 штук. Вбрання здає напрокат. Костюми Діда Мороза та Снігуроньки — по 90 грн, інших героїв — 30–40 грн.

— Була в знайомих. Вони новорічний костюм дитини запропонували своїм друзям, — розповідає Біліченко. — Я щороку дитині на новорічні свята шию костюми. Тож зібралося їх уже багато. Загорілася ідеєю створити колекцію таких костюмів і здавати напрокат.

На пошиття костюма витрачає тиждень. Саме закінчила вбрання Снігуроньки. Багато часу забирає ручна робота: пришивання сніжинок, хутряних вставок.

Юлія Біліченко каже, серед чоловіків найбільший попит мають костюми Діда Мороза, Мушкетера, Сніговика. Жінки найчастіше обирають костюми Снігуроньки, Міледі, Русалки. Іноді замовлення надходять для всіх членів родини. Серед дитячого новорічного вбрання часто запитують костюми Снігуроньки, Циганки, Лисички, Котика.

— Мій син уже ходить у восьмий клас. Торік нарядили його клоуном. Костюм, звісно, був ефектний. Тато підвіз його до школи, — згадує майстриня. — Сергійко вийшов із машини і йшов тротуаром. Їхав якийсь мужик назустріч. Побачив клоуна і аж рота роззявив. Узівався і мало не в"їхав у стовп.

Торік пошила костюм Баби Яги. До нього — маска зі шкіри, яка повторює контури обличчя, але зморшкувата та з іклами.

— Випробувала його на новорічні свята, — сміється Юлія. — Пішла в цьому костюмі вітати сусідів. Подзвонила в двері. А далі... Одним словом, крики стояли на весь під"їзд. Але кінець кінцем усе закінчилося добре. Якби це чужі люди, то не знаю, що б зі мною було.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Біліченко в костюмі Баби Яги перелякала сусідів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути