Ексклюзиви
середа, 07 листопада 2007 07:13

Учні виліпили з пластиліну Тараса Шевченка

22 учні представили свої картини з пластиліну до 10-річчя Градизької студії мистецтв "Фіалка", яку вони відвідують. Виставка відбулася 27 жовтня у студії при місцевій гімназії імені Олександра Білаша на Глобинщині.

Тут були картини на релігійну тематику, пейзажі, натюрморти. Також зображення знаків зодіаку, персонажів пісень, фантастичних та міфологічних істот, портретів відомих людей, серед яких Тарас Шевченко, Леся Українка та Богдан Хмельницький.

— На плакаті малюється ескіз, потім перебивається на фанеру. Затушовується пластиліном фон і викладаються маленькі пластилінові кульки, — розповідає керівник студії Діана Манжус, 30 років. — Потім роботи обрамлюються в дерев"яні рамки та під скло.

— На Сорочинському ярмарку свої роботи ми виставляли за 20–40 гривень. Насправді ж вони мають коштувати від 300, — додає 15-річна Юлія Капінус. — Витрати на картину розміром 40 на 60 см складають близько 100 грн. А ще ж ручна робота, яка може тривати від кількох тижнів до двох місяців.

Під час ярмарку свої витвори юні майстри подарували президенту Вікторові Ющенку, його дружині Катерині та депутатам Верховної Ради. Губернатор Полтавщини Валерій Асадчев замовив у подарунок для своєї дружини Валентини картину із зображенням стихії вогню.

Зараз ви читаєте новину «Учні виліпили з пластиліну Тараса Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути