пʼятниця, 04 липня 2008 17:24

У Семенівської райлікарні хотіли забрати "швидкі"

П"ять санітарних машин із 10 описала для вилучення виконавча служба у Семенівській райлікарні. Їх збиралися продати для погашення 132 тис. грн боргу лікарні перед "Кременчукводоканалом" за обслуговування очисних споруд.

За словами головного лікаря райлікарні Анатолія Назаренка, із 10 санітарних машин лікарні — одна нова. За неї можна було б виручити 90 тис. грн. Усім іншим не менше ніж по 10 років. Коштують вони 5–10 тис. грн.

— Ця проблема тягнеться ще з 1993 року, коли в Семенівці будували нову лікарню, — розповідає Анатолій Свиридович. — Без очисних споруд її не приймали в експлуатацію. Тому до нас тимчасово прикріпили недобудовані очисні споруди. До 2002 року лікарня справно платила за послуги. Потім фінансування стало недостатнім, борги почали наростати. Очисні споруди мають належати комунгоспу, а виконавча влада для цього нічого не робить.

Голова Семенівської райдержадміністрації Григорій Пипич підтверджує, що очисні споруди не мають господаря:

— Сьогодні вони безхозні. За день до засідання в облдержадміністрації з приводу цієї проблеми ми заплатили "Кременчукводоканалу" 65 тисяч гривень.

Нині машини не вилучають, лікарня продовжує працювати у звичайному режимі.

Зараз ви читаєте новину «У Семенівської райлікарні хотіли забрати "швидкі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути