четвер, 11 вересня 2008 19:06

У Семенівці п"ють солону воду

Водогону в селищі Семенівка майже 50 років. Його стан — аварійний. Це спричиняє постійні пориви. Люди п"ють брудну воду. На смак вона солона. Цього року з державного бюджету на районну програму "Питна вода" грошей не виділили.

Нещодавно водогін прорвало поблизу церкви. Цього тижня прорив стався неподалік газового господарства в центрі селища.

— При поривах збільшується забрудненість питної води. Також при довгій експлуатації водогону вода не відповідає нормам, — говорить виконувач обов"язків головного санітарного лікаря району Юрій Зоря.

Центральний водогін перебуває на балансі селищної ради. Грошей на його ремонт немає. Раніше водопровідною водою користувалися майже 400 місцевих жителів. Нині понад 140.

Семенівці беруть питну воду з власних свердловин. Біля багатоквартирних будинків викопали колодязі. Вода в них за вмістом нітратів уп"ятеро перевищує норму. На смак вона солона. Після кількох кип"ятінь з"являється накип. За минулий рік забрудненість питної води в селищі зросла уп"ятеро.

У Семенівці є дві свердловини на території автопарку та дві в центрі. Вода резервної свердловини в районі музичної школи не відповідає вимогам. У ній забагато хлоридів. Її використовують для технічних потреб.

Вода зі свердловини завглибшки 30 м, що неподалік танцювального майданчика, гарної якості. Та має глиняний осад, який забарвлює воду в червоний колір.

У підприємстві "Комунсервіс", яке ремонтує водогін, ситуацію коментувати відмовилися. Сказали, що не мають документів про забрудненість води.

Зараз ви читаєте новину «У Семенівці п"ють солону воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути