Ексклюзиви
середа, 14 листопада 2007 17:34

У райцентрі Глобине з"явилися скажені лисиці

— Два тижні тому в районі цукрозаводу на подвір"я забігла лисиця. Потім зайшла в сарай. Господиня не розгубилася, там її і зачинила. Через два дні тварина померла, — заступник начальника районного управління держветмедицини 46-річна Людмила Мацак розповідає про випадок у Глобиному.

— Імовірно, була скажена. Тварину спалили. А через кілька днів у тому ж районі на приватній садибі лисиця контактувала із собакою. Через підозру на сказ спалити довелося обох, — додає вона.

Майже щодня ветеринарну службу медицини та міської санстанції повідомляють про лисиць, яких бачили поблизу садиб на околиці. Іноді їх помічають і в центрі Глобиного. З холодами звернення почастішали.

— Наближення лисиці до подвір"я — це перша ознака її сказу, — зазначає Мацак.

Цього року на території Глобинщини лабораторно підтвердили 10 випадків сказу у свійських тварин: чотирьох телиць і биків, однієї кози, двох собак і трьох котів. Переважно вони контактували зі скаженими лисицями. Усі здохли або ж їх знищили.

За дев"ять місяців у санепідемстанцію звернувся 81 глобинець. Нарікали, що тварини їх покусали чи обслинили. За аналогічний період 2006 року таких нарікань було вчетверо більше. Глобинщину вважають епідеміологічно неблагополучним районом за показниками сказу тварин.

7 листопада в Глобиному працівники ветеринарної служби медицини щеплювали проти сказу котів та собак. Активність населення була досить низькою. На вакцинацію тварин приводили переважно пенсіонери.

Зараз ви читаєте новину «У райцентрі Глобине з"явилися скажені лисиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути