Ексклюзиви
пʼятниця, 19 жовтня 2007 07:10

У Полтавському краєзнавчому музеї відкрили дві нові зали

Це сьома та восьма зали, які відкрили в музеї. В одній із них представлені вироби з лози, рогози, соломки, кісток та рогу — плетені кошики, брилі, личаки (лапті). А в іншій розміщено старі чорно-білі фото українських хат із різних районів Полтавщини. Цей фотоколаж розміром 37 кв. м займає всю стіну. На ньому зображена еволюція розвитку будівництва українського житла.

Навпроти фотоколажу — експозиція з побутових речей ХІХ–ХХ ст. Серед яких дубова лава ХІХ ст., двері з української хати з орнаментом, відтворена різьблена з дерева хата початку ХХ століття.

— Цю етно-мистецьку експозицію ми створювали протягом 17 років. Над художнім оформленням працювало подружжя полтавських художників — Олександр Нечипоренко та Надія Панченко, — розповідає завідувачка етнографічним відділом музею Галина Галян, 60 років. — Минулого вівторка на горішньому поверсі відбулося урочисте відкриття цих двох зал. Експонати розмістили на площі 50 квадратних метрів.

Наступного року в музеї планують відкрити центральну залу, в якій виставлятимуть українське вбрання та розповідатимуть про обряди Полтавщини.

Зараз ви читаєте новину «У Полтавському краєзнавчому музеї відкрили дві нові зали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути