пʼятниця, 15 червня 2007 07:07

У пансіонаті в Біляках поселять 59 самотніх людей

На базі амбулаторії в селі Біляки Семенівського району планують облаштувати пансіонат для одиноких, престарілих, немічних. Гроші на це Семенівська райрада сподівається виграти на всеукраїнському конкурсі.

— Ми подали проект у Фонд сприяння місцевому самоврядуванню на 133 тисячі гривень, — розповідає керівник проекту Валерій Книш, 44 роки. — Через два-три місяці будуть результати.

У Семенівському районі 59 одиноких, престарілих, калік, які самі не можуть жити в своїх оселях. У цих людей хати в аварійному стані, опалюються твердим паливом. Воду люди беруть із криниць. В одному пансіонаті їх буде легше обслуговувати, — вважає районна влада. До праці залучать 9 безробітних.

Спочатку планують обладнати пансіонат на 15 немічних із Біляків, Веселого Подолу, Заїченців, Василівки та Вереміївки. Пізніше заклад розширюватиметься.

— Якщо район не виграє грант, ми спробуємо помогти людям своїми силами. Гроші з цих п"яти сільрад ми витратимо на зарплатню працівникам і харчування. Ремонт не проводитимемо, — запевняє Книш.

Проект передбачає ремонт у селі дороги, проведення централізованого водо- і газопостачання. Схожий заклад створять і в селі Оболонь.

Зараз ви читаєте новину «У пансіонаті в Біляках поселять 59 самотніх людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути