Ексклюзиви
середа, 11 червня 2008 18:26

У Миргород привезли пару павичів

Автор: фото: Олена ЛУЦЕНКО
  Пара павичів житиме у відкритому вольєрі на курорті ”Миргород” до кінця літа. Цієї весни їх привезли з Київського зоопарку. Самка знесла п’ять яєць. На них посадили індичку
Пара павичів житиме у відкритому вольєрі на курорті ”Миргород” до кінця літа. Цієї весни їх привезли з Київського зоопарку. Самка знесла п’ять яєць. На них посадили індичку

Минулого тижня на курорт "Миргород" завезли пару 3-річних павичів. Шестикутний вольєр із сітки для них поставили біля бюветів із мінеральною водою.

— Ми купили птахів у Київському зоопарку. У зимових вольєрах птахи жили з весни. Відтепер до кінця літа їх триматимуть на вулиці, — розповідає начальник дільниці озеленення курорту Віктор Денищук, 48 років. — Прізвиськ їм ще не давали, думаємо над цим.

Самка — сіра. Самець синій із різнобарвним хвостом завдовжки 2 м. Живуть павичі до 25 років.

Цієї весни самка знесла п"ять яєць.

— Вона не хоче на них сидіти, бо навколо ходить багато людей, — веде далі чоловік. — Тому тиждень тому ми підсипали їх під індичку. За місяць мають вилупитися пташенята.

За скільки купили павичів, на курорті не кажуть. У Києві дорослі птахи коштують 1,5 тис. грн.

— Цього року в ставку біля бювету поселили пару білих лебедів із чорними шиями і диких качок-мандаринок, — каже Денищук. — Качки невеличкі. Самка сіра, а самець жовто-синій.

На іншій водоймі на території курорту біля церкви живуть 2 пари білих лебедів, 3 пари звичайних качок, пара канадських гусей і 5 молодих однорічних лебедів. У дорослих пар є потомство — по 9 лебедят і каченят.

— Поряд плануємо поставити таблички, щоб не кидали їжі. Відпочиваючі завжди дають птахам хліб. Їм його можна, але не в таких кількостях. Те ж саме і з павичами. Вони харчуються, як звичайні кури, а люди їм кидають солоні сухарики й печиво, — говорить чоловік.

Щоб не відлітали, водоплавним трохи підрізали пір"я на одному крилі. За птахами доглядає Любов Юшко.

Зараз ви читаєте новину «У Миргород привезли пару павичів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути