пʼятниця, 29 серпня 2008 17:36

У лісосмузі поблизу поля згоріли чотири вулики

— Поїхав на пасіку і глазам не повірив. Два мої вулики згоріли із медом і рамками, зосталися лише металеві деталі. Чотири підгоріли, чорні стоять. Уся льотна пчола, яка була в інших, пропала. Вулики полупусті. Щоб їх відновити, знадобиться не менше року, — скаржиться 64-річний пасічник Володимир Іващенко з райцентру Семенівка. Він виставив у лісосмузі поблизу соняшникового поля 15 вуликів. 20 серпня поїхав качати мед і побачив згарище.

Місяць тому пасічники Володимир Іващенко і Олександр Тетьора, 48 років, вивезли свої пасіки в лісосмугу між селами Устимівка і Очеретувате. У Тетьори стояло 17 вуликів. Поставили їх ближче до соняшникового поля. Із іншої сторони посадки росло жито. 16 серпня вигоріло 25 га стерні. Полум"я перекинулося на траву в лісосмузі й дісталося до вуликів. На той час їх не охороняли.

У двох вуликах Іващенка згоріло 80 кг меду. Збитки чоловік оцінив у 4,5 тис. грн. У Тетьори також повністю згоріли два вулики. Його матеріальні втрати майже 4 тис. грн.

Іващенко звинувачує господаря поля.

— Палили стерню. Я до хазяїна поїхав, а він каже, що поле передав комусь іншому, — зітхає пасічник. — До другого приїхав, він теж відмовляється. Вулики поставили ближче до соняшника, господар поля дозволив. До стерні з жита було десь 30–40 метрів, а до соняшників — 3–4.

— Пасічник поставив вулики в лісополосі. За 17 метрів до початку житнього поля. Жнив тоді ще не було. Він уже порушив правила пожежної безпеки, бо розташовувати пасіки поблизу хлібних масивів треба не ближче як за 100 метрів, — зауважує головний держінспектор пожежного нагляду Семенівського району Яків Василенко, 40 років. Він розслідує справу.

— Хто запалив, невідомо. Криміналу тут не вбачаємо, — продовжує.

Зараз ви читаєте новину «У лісосмузі поблизу поля згоріли чотири вулики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути