пʼятниця, 26 жовтня 2007 07:11

У кожній 35-й оселі області відключили світло

За 9 місяців "Полтаваобленерго" відключило електропостачання 17,7 тис. жителям. Це практично кожна 35-та оселя. Борг населення за спожиту електроенергію в області — 624 тис. грн.

50-річному Володимирові Виннику з селища Жовтневе Глобинського району відключили електрику рік тому. Чоловік мешкає з дружиною Валентиною та трьома дітьми-школярами.

— Має борг за світло близько тисячі гривень, — розповідає голова Обознівської сільської ради Іван Степаненко, 47 років. — Підключатися не думає. Не може знайти гроші, щоб розрахуватися. До суду справу Винника не передають, бо родина багатодітна.

Анна Довгошей із прес-служби "Полтаваобленерго" розповідає, що по обласному центру та району щомісяця позбавляють електрики до 2 тис. споживачів. В області за добу проводять 30–50 відключень.

Відключають тих, хто розрахувався невчасно або неповністю. Людину попереджають письмово за десять днів. Якщо боржник не розрахується й після відключення, справу передають до суду, який переважно приймає рішення на користь "Полтаваобленерго".

Щоб підключитися до електрики, потрібно погасити борг та заплатити за перепідключення до 100 грн.

Зараз ви читаєте новину «У кожній 35-й оселі області відключили світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути