четвер, 29 травня 2008 21:14

У Котельві на двох вулицях згоріла побутова техніка

Автор: фото: Ірина ЧАЙКА
  Жителька Котельви Тетяна Кривоколісько з півторарічним сином Сашком біля газової колонки вдома. Через перепад напруги два тижні тому в колонці згоріла електроавтоматика
Жителька Котельви Тетяна Кривоколісько з півторарічним сином Сашком біля газової колонки вдома. Через перепад напруги два тижні тому в колонці згоріла електроавтоматика

13 та 24 травня в жителів вулиці та провулку Ворошилова в Котельві від перепаду напруги в електромережі згоріла побутова техніка. Причиною місцева філія "Полтаваобленерго" називає замикання лінії електропередач у порослі дерев під час бурі. Через це згорів автоматичний перемикач та перегрівся трансформатор. Людям не відшкодовуватимуть гроші за перегорілі електроприлади.

Вулиця та провулок Ворошилова розташовані паралельно, неподалік від центру селища. На них проживають 145 котелевців.

Люди кажуть, 24 травня близько п"ятої вечора в усіх дворах вийшла з ладу ввімкнена побутова техніка.

— Рубав у дворі дрова. Коли чую хлопок! Тут донька Маринка з хати вибігає, злякана. Кричить: "Тату, телевізор бабахнув!" Дивлюся — диму в хаті, хоч сокирою рубай. І горілою пластмасою, і проводами так смерділо — не продихнути, — розповідає 44-річний Володимир Ковпак, житель вул. Ворошилова. — Нехай телевізор був старенький. Не жалко. А за пральною машинкою "Індезіт" жінка плакала.

У сусіда Івана Дудченка згоріло радіо та телевізор. Чоловік 43 роки пропрацював електриком.

— Я ж не дурак. Розумію, що замість 220 нам звідти 380 шуронули. Двофазне напряженіє дали, — показує на трансформатора, що стоїть за 200 м.

13 травня у жителів пров. Ворошилова також згоріла побутова техніка.

Пенсіонерка Софія Даценко розказує: бачила, як стрельнув і горів трансформатор. Вона була на городі, що поряд із ним.

— Сапку кинула й побігла у двір ховатися, як воно бахнуло, — хитає головою. — Увечері син побачив, що деталі в комп"ютері погоріли.

У будинку 67-річної Марії Демченко згоріли три телевізори. Її 45-річний син Анатолій Демченко бачив, як у гаражі розірвало лампочку. У родині Кривоколіськів згоріла плата в газовому котлі "Вісман". Ремонт обійшовся у 500 грн. Решта жителів вулиці електроприлади ремонтували також за свій кошт.

Ремонтувати трансформатор приїхали працівники філії "Полтаваобленерго". В аварії звинуватили місцевих жителів. Сказали, що вони насадили забагато дерев. Наступного дня їх вирубали.

— Прохала, щоб хоч маленькі дерева залишили. А електрики відповіли: "Нам сказав начальник — під корінь", — горює пенсіонерка Юлія Шолудько.

Гори гілля досі лежать на провулку. Електрики обіцяли вивезти їх причепом. Та не зробили цього.

Начальник Котелевської філії "Полтаваобленерго" Віктор Лазько каже, п"ять років тому хотіли спиляти дерева попід лініями на цих вулицях. Але люди не дозволили. Тоді обрізали лише гілки.

Енергетики зараховують випадок до форс-мажорних обставин. Кілька потерпілих хочуть звернутися до суду.

Зараз ви читаєте новину «У Котельві на двох вулицях згоріла побутова техніка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути