четвер, 15 травня 2008 19:44

У Комсомольську готуються до фольклорного фестивалю

  У фестивалі ”Калинове літо на Дніпрі” хоче взяти участь фольклорний колектив із Венесуели. Фото свого виступу та заявку солісти надіслали електронною поштою організаторам
У фестивалі ”Калинове літо на Дніпрі” хоче взяти участь фольклорний колектив із Венесуели. Фото свого виступу та заявку солісти надіслали електронною поштою організаторам

Цього року на дев"ятий міжнародний фольклорний фестиваль "Калинове літо на Дніпрі" до Комсомольська приїдуть музичні й танцювальні колективи з багатьох країн світу. Фестиваль відбудеться 20–25 серпня. Нині організатори прийматимуть заявки на участь.

— Раніше ми вишукували колективи через президента Української секції міжнародної фольклорної організації СІОФФ Юрія Войнаровського. За підтримки цієї організації проводиться фестиваль. Але зараз колективи з різних країн світу самі надсилають нам свої матеріали з проханням запросити їх, — розповідає директор фестивалю Ірина Зеленська, 36 років.

Електронною поштою вже надійшли заявки на участь від гуртів із Туреччини, Італії, Болгарії, Ізраїлю, Індії, Сицилії, Іспанії, Мексики, Кіпру, Непалу, Греції, Франції, Сербії, Польщі, Венесуели, Алжиру. Колектив із Індії був учасником "Калинового літа на Дніпрі" 2002-го. За умовами фестивалю один і той самий гурт може взяти участь лише раз на п"ять років. Індуси вичекали цей термін, а тепер хочуть потрапити знову на фестиваль.

Українські гурти відбиратимуть в останню чергу. Після визначення зарубіжних учасників. Заявки на участь у заході можна подати за телефоном відділу культури та туризму Комсомольської міської ради: (248) 2 52 07, 2 17 27.

Зеленська каже, організатори не зможуть запросити усі бажаючі колективи через брак місця для проживання та коштів на проведення такого масштабного заходу. Фестиваль фінансує влада Комсомольська та міжнародна фольклорна організація СІОФФ.

Подібних фестивалів в Україні три — "Поліське літо з фольклором" у Луцьку, "Древлянські джерела" у Рівному, та щорічний фестиваль "Калинове літо на Дніпрі" в Комсомольську.

Зараз ви читаєте новину «У Комсомольську готуються до фольклорного фестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути