середа, 16 квітня 2008 18:23

У Глобиному відкрили боулінг

Автор: фото: Віта КОНОВАЛЕНКО
  Учні сьомого класу Глобинської школи №1 вперше грають у боулінг
Учні сьомого класу Глобинської школи №1 вперше грають у боулінг

1 квітня в готельному комплексі "Версальський дворик", що в центрі міста Глобине, запрацював перший зал боулінгу. Такий є у місті Кременчук.

— Це перевага перед гральними автоматами, де молодь просиджує годинами, програє гроші й ніяк не розвивається. Та й у школі на фізкультурі грають у звичний футбол, баскетбол. А боулінг — вид спорту, який приносить азарт і тренує точність, — розповідає Валерій Цмокаленко, 42 роки, генеральний директор готельного комплексу. Його відкрили 15 грудня торік по вул. Жовтневій. — На більярд чоловік жінку не бере, а це сімейний спорт. Одночасно на доріжці може грати дві команди по шість людей. Може й гучно сказано, але для Глобиного — це європейський рівень. До цього нічого подібного тут не було.

Вік гравців необмежений. Вага куль — від 2 до 6 кг. За годину гри дорослі віддають по 40 грн, діти платять від 12.

Довжина доріжки — 15 м. Праворуч — зона відпочинку. Там є два столи зі стільцями. У ресторані можна замовити чай, каву чи морозиво, дорослим продають пиво.

— Ганяти кулі можуть ті, хто їх підніме. Якщо прийде дідусь, який зможе це зробити — будь ласка, — продовжує Валерій Цмокаленко. — Робимо акцент на сімейному відпочинку і на учнів місцевих шкіл. Після школи їм нікуди піти. Не всі батьки знають, де їхні чада проводять вільний час. Проти, аби до нас приходив той, хто просто хоче попити пива.

У день відкриття в боулінг грали команди хлопців та дівчат із сьомого класу Глобинської загальноосвітньої школи N1.

— Я вперше граю. Дуже подобається. Ми з однокласниками разом нікуди не ходимо, а тут зібралися й вирішили позмагатися в боулінг, — каже 14-річна Світлана Папенко. — Тепер приходитимемо регулярно. Навіть не думала, що у нас колись з"явиться така гра.

— Це так круто! Ще ніколи не грав у боулінг. Чув, що у місті відкрили зал. Кортіло сюди попасти. Відчуваю величезний азарт! Я побіг, бо моя черга кидати шар, — говорить Роман Кузюра, 12 років.

На двох моніторах висвітлюється рахунок та час, протягом якого учасник має встигнути кинути шар — 30 секунд. Тих, хто грає в боулінг уперше, консультує адміністратор залу.

Зараз ви читаєте новину «У Глобиному відкрили боулінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути