пʼятниця, 31 серпня 2007 07:09

У Гаркушинцях із колодязів не можна пити воду

Лише 160 дворів із 640 у Гаркушинцях під Миргородом мають водогін із артезіанської свердловини. В решти селян у дворах колодязі, воду з яких пити не можна. Це результат забруднення річки Хорол стоками з очисних споруд Миргородського водоканалу.

— Ситуація дуже складна, — каже сільський голова Сергій Кухарчук, 50 років. — Районна санстанція взяла аналіз води з чотирьох колодязів. Висновок — в усіх колодязях вміст нітратів у 4–5 разів перевищує допустимі норми. А з річки навіть худоба вже не п"є воду.

Головний інженер водоканалу 57-річний Іван Отрешко говорить, що очисні споруди на річку впливають у незначній мірі:

— Ремонту потребує тільки майданчик первинних відстійників. Влада Миргорода виділяє 61 тис. грн на проектно-кошторисну документацію з його реконструкції. Шість років тому сільська рада попросила закрити проектний скид і перенести його в інше місце, бо там поряд був дитячий пляж. Ми так і зробили. Тоді вода почала потрапляти в торф і, пройшовши через цю масу, забруднювалася.

Голова постійної комісії облради з питань екології та раціонального природокористування Анатолій Шкарбан говорить, що якість очистки стічних вод на водоканалі дійсно незадовільна.

Зараз ви читаєте новину «У Гаркушинцях із колодязів не можна пити воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути