Ексклюзиви
четвер, 18 жовтня 2007 07:05

У дитсадку в Засуллі протікає дах

— Коли йде дощ, у плафони набирається вода, — скаржиться директорка дитсадка "Колосок" у селі Засулля Лубенського району Любов Погребняк, 41 рік. — У сильний дощ протікає дах у спальні для старшої групи та в музичній залі. А діти там щодня роблять зарядку, готуються до різних заходів.

Двоповерховому дитсадку 30 років. Нині там 107 вихованців від двох до п"яти років. Сюди приводять дітей із Засулля і Солониці.

— Покрівля пласка, крита руберойдом. На стиках протікає, підставляємо тазики, — пояснює голова Засульської сільради Сергій Бондаренко, 50 років. — Хочемо збудувати шатровий дах із шиферу. От сьогодні запустили опалення в садочку й згорів трансформатор. Та гроші на ремонт є, треба 300 гривень.

Дах частково латали, але це не допомогло. Влітку смола плавиться й руберойд деформується. Над одноповерховою прибудовою-спальнею для молодших дітей шифер поклали за гроші сільської ради. Та на все приміщення його не вистачило. На ремонт покрівлі потрібно 138 тис. грн.

— У держави просимо, сподіваємося на субвенцію. Та ця сума підпадає під тендери, — бідкається Бондаренко. — Це тягомотна та фінансово важка процедура.

Зараз ви читаєте новину «У дитсадку в Засуллі протікає дах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути