четвер, 29 травня 2008 21:32

У Червозаводському 24 родинам дали квартири

Автор: фото: Юлія МІХНО
  Валентин Савченко з дружиною Ярославою та дочками 5-річною Яною та однорічною Віталіною з Червонозаводського Лохвицького району отримали ордер на квартиру. Подружжя чекало на житло сім років
Валентин Савченко з дружиною Ярославою та дочками 5-річною Яною та однорічною Віталіною з Червонозаводського Лохвицького району отримали ордер на квартиру. Подружжя чекало на житло сім років

27 травня у місті Червонозаводське Лохвицького району по вул. Матросова, 22, отримали ордери на квартири у новозбудованій чотириповерхівці 24 родини. Серед них 17 молодих сімей.

— Наша двокімнатна квартира коштує близько 100 тисяч гривень, — розповідає власник однієї з квартир Валентин Савченко. — Держава сплатила з цієї суми 25 відсотків, бо в нас двоє дітей. Про власне житло мріяв сім років, відколи побрався з дружиною.

Мешканці новобудови гаситимуть безвідсотковий кредит протягом 30 років. Сім"ї з трьома дітьми виплачуватимуть лише половину, з двома — 75%.

Зведення будинку почалося 15 років тому на замовлення Лохвицького молочного заводу. Але за кілька років він збанкрутувався, і спорудження припинилося. 2007-го за сприяння голови облдержадміністрації Валерія Асадчева, 54 роки, із обласного бюджету на завершення новобудови виділили 500 тис. грн і 1,5 млн із Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

— Думаю, наступного року разом із Фондом сприяння молодіжному житловому будівництву закінчимо дім у Чорнухах, де теж велика будівля стоїть. А спільно з лохвицькою владою ми осилимо великий будинок на 97 квартир у Червонозаводському, який знаходиться у власності Фонду держмайна, — говорить губернатор.

Зараз ви читаєте новину «У Червозаводському 24 родинам дали квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути