вівторок, 18 грудня 2007 19:03

Третина жінок одружуються вагітними

— Багато хочуть вийти заміж цього року, бо наступний високосний. Уже вагітними заміж виходить третина наречених. Вони мають право оформити шлюб одразу, без очікування, — розповідає 38-річна Наталія Колесник із Полтавського міського РАЦСу.

У закладі з початку року розписалися 2,3 тис. пар. Усім без винятку перед одруженням давали направлення на добровільне медичне обстеження до обласного центру планування сім"ї. Його пройшли лише 20%.

Сергій та Марина Голобородьки одружилися два роки тому. Пройти медогляд перед зачаттям дитини вирішили лише зараз.

— Раніше жили для себе. Тепер вирішили обстежитися, — говорить Марина, 24 роки. Вона працює офіціанткою.

У центрі за 10 місяців дошлюбні обстеження пройшли 828 пар.

— У 60 відсотків пацієнток виявили хвороби, інфекції та запалення, — розповідає завідуюча обласним центром планування сім"ї Людмила Касьян. — 70 відсотків наречених до нас приходять уже вагітними. Якщо виявляють інфекції, лікують. Антибіотики впливають на плід. А цього можна було б уникнути, попередньо обстежившись. Часто не хочуть перевірятися на ВІЛ, бо впевнені, що здорові.

Консультації для молодят у центрі планування сім"ї проводять безкоштовно. Вони мають здати загальний аналіз крові, сечі, виділення, флюорографію, аналізи на сифіліс та ВІЛ.

Перевіритися на інфекції, що передаються статевим шляхом, можна за 39 грн. Аналізи на ВІЛ здають у центрі СНІДу. Це коштує 18 грн. Безкоштовні вони лише для вагітних.

Зараз ви читаєте новину «Третина жінок одружуються вагітними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути