Ексклюзиви
четвер, 20 листопада 2008 18:40

Священику дали грошей на півкорови

Священик із села Деревки на Котелевщині Василь Охмак, 24 роки, попрохав у районної ради допомогти купити корову. Цьогоріч у вересні в нього народився син Віктор. Родина живе бідно. Депутати виділили панотцю 2,8 тис. грн. Кілька днів тому кошти перерахували на його  рахунок у банку.

— За такі гроші корови не купиш. Хіба що козу чи півкорови. Корова зараз 5–6 тисяч гривень коштує — я узнавав. Гроші тратить не буду. Ждатиму, допоки щось придумають, — говорить Охмак.

Він переїхав у село із сім"єю три роки тому з Рівненської області. Працює настоятелем Казанської православної церкви. Каже, зарплата у священика  мізерна і залежить від того, як часто в селі хрестять та ховають.

— Більше 300 гривень у місяць не буває, — хитає головою отець Василь. — Грошей немає, а жить за щось треба. Ті самі труси, носки, мило, шампунь за щось купувати. Мені зараз тяжко, але церкви не хочу кидать.

Чоловік підробляє в місцевому будинку для ветеранів, замітає, підгрібає листя. За це отримує ще 300 грн.

Деревківський сільський голова Василь Пономаренко веде нині перемови із сільгосппідприємствами про продаж корови за пільговою ціною. Два вже відмовили. Обіцяє, що до Нового року в Охмаків буде корова.

Для корови родина вже відвела у сараї місце. Влітку заготували сіна та буряків. Василь Охмак доїтиме корову сам. Каже, дуже любить господарство.

Зараз ви читаєте новину «Священику дали грошей на півкорови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути