Ексклюзиви
Вівторок, 23 жовтня 2007 07:03

Ставкова риба подешевшала

Автор: фото: Інна МОСКАЛЬЧУК
  На Центральному ринку в Полтаві продавець Андрій Дрюцький дістає з діжки коропів, вирощених у Базилівщині Машівського району
На Центральному ринку в Полтаві продавець Андрій Дрюцький дістає з діжки коропів, вирощених у Базилівщині Машівського району

Продавці Центрального ринку Полтави переконують, що на зиму прісноводна риба дешевшає, бо у ставках спускають воду.

— Брала пеленгас літом по 18, а зараз він 12 гривень, — поправляє окуляри 70-річна пенсіонерка Ольга Гордійчук.

Усміхнена продавщиця Віра Немирович, 49 років, зважує на прохання жінки середню рибину.

— Соми були по 28 гривень за кілограм, а зараз 23, — Немирович зав"язує пакет на вузол. — З 10 до 8 гривень подешевшала дрібна щука. Судак був 18, зараз 12 гривень. З 20 до 18 гривень подешевшав товстолоб.

Біля виходу з рибного павільйону на причепі стоїть діжка. 19-річний продавець Андрій Дрюцький із села Мачухи Полтавського району сачком дістає звідти коропів. Вкидає до наповнених водою корит. Люди стоять у черзі й вибирають рибу:

— Дохла? — схиляється чоловік у краватці.

— Хто дохла? — обурюється Андрій. — Не бачите, як ворушиться, — занурює в корито руку.

Дрюцький привіз рибу з села Базилівщина Машівського району. Каже, там спустили 12 ставків. Через це риба подешевшала. Улітку коропа продавали під реалізацію по 7 грн, тепер — по 6. За велику рибину платили 17 грн. Нині ціна знизилася до 15 грн.

Хлопець переконує, у нього найдешевші на базарі ціни. Хвалиться, що має постійних клієнтів.

— Літом риба дорожча, бо її ловлять сітками. А восени спустив ставок — і готово. Не треба рибакам платити, — пояснює продавець.

На прилавку цінники: товстолоб — 8,5 грн, короп — 12 грн, щука — 15 грн, карась — 10 грн.

Найчастіше купують коропа. Білявка з нафарбованими губами кривиться, коли дивиться на цінники.

— Там такие карпы, как корыта, и стоят дешевле, — обурюється.

— То йдіть і там беріть, — усміхається хлопець. — Вони їх годують одними біодобавками. Наші хоч не дуже великі, але вирощені на зерні та макусі.

Жінка дістає гроші й купує.

— Рибу більше стали брати, бо м"ясо дороге, — каже Дрюцький. — Якщо, наприклад, великий товстолоб, то він дрібної кістки майже не має.

За день продає до 130 кг. Восени торг іде краще, бо риба дешевша.

У чергу стає літня жінка в сірому береті. Дивиться на ціни, хитає головою та відходить.

— Така риба не для пенсіонерів, — зітхає. — Буду вибирати недорогу. Куплю мойви.

Зараз ви читаєте новину «Ставкова риба подешевшала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1265
Голосування Хто нині найкращий футбольний тренер світу?
  • 1) Хосеп Гвардіола
  • 2) Юрген Клопп
  • 3) Максиміліано Аллегрі
  • 4) Дієго Сімеоне
  • 5) Дідьє Дешам
Переглянути
Погода