Ексклюзиви
четвер, 26 лютого 2009 18:20

Що потрібно, аби проїзд залишився безкоштовним?

Микола Глухов, 59 років, мер Кременчука:

— Я відстоюю ідею адресної допомоги на перевезення пільговиків. Інші держави вже давно перейшли на адресну допомогу, і це досить ефективно працює. Суму допомоги на перевезення вирахувати просто. Інше питання, що це може ускладнити роботу перевізників. Бо компенсація, яку вони отримують із держбюджету, не завжди збігається з реальним станом речей. За умови адресної допомоги буде відомо точно, скільки грошей потрібно на перевезення пільговиків. Можливо, це спонукатиме приватних перевізників раціональніше використовувати транспорт.


Василь Коряк, 56 років, мер Лубен:

— Три роки тому тодішня комуністична влада у Лубнах спочатку вирішила, що пільговики повинні платити 50 відсотків вартості проїзду. Потім прийняли рішення, що вони мають право безкоштовно їздити через день. Нині в Лубнах пільговиків перевозять безкоштовно. Спочатку для всіх це було дикістю. Я сам влаштовував розбірки з кондукторами. А зараз усі звикли. І що цікаво, жоден перевізник не зійшов з маршруту.

Нам трохи ставить палиці в колеса районна влада. Вони оголошують окремі автобуси, що їдуть через Лубни, маршрутними таксі. Тут за проїзд повинні платити всі. Але ми через прокуратуру не допустили, щоб автобус, що перевозить 30–40 людей, поламаний і брудний, називали таксі.


Борис Федоренко, 38 років, заступник голови Новосанжарської райради:

— Надходять скарги від перевізників, які вважають, що місцеве управління соцзахисту непрозоро розподіляє кошти, які держава перераховує на перевезення пільговиків. Ми вносили пропозиції, щоб удосконалити процес перерахунку дотації. Можливо, навіть використати досвід Решетилівки й перейти на перевезення пільговиків за талонами. Щоб у районній чи сільській раді знали, скільки зможуть перевезти людей на суму дотації, що надійде.

У Новосанжарському районі п"ять приватних перевізників, є місцеве автотранспортне підприємство. Але через мізерне фінансування АТП довелося реалізовувати за борги частину майна, автобусів.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно, аби проїзд залишився безкоштовним?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути