четвер, 04 листопада 2010 18:12

Серед керівників райцентрів — лише двоє жінок

До оголошення офіційних результатів виборів до міських та селищних рад "ГПУ", узявши до уваги паралельні та офіційні підрахунки голосів, опитавши місцевих журналістів, громадських та політичних діячів, підготувала перелік людей, які очолюватимуть міста і селища області.

Серед керівників райцентрів та двох міст — Комсомольська і Червонозаводського — 24 чоловіків, зокрема з міським головою Полтави Олександром Мамаєм. Жінок — двоє. Семеро — висуванців Партії регіонів. Друге місце за кількістю мерів та селищних голів має "Батьківщина" — три висуванці. Серед майбутніх керівників райцентрів і міст — 14 колишніх. Лише в діючого селищного голови Чутового Миколи Корольова конкурентів на крісло не було.

Велика Багачка. Вдруге переобрали Олександра Чобітька від Єдиного Центру.

Гадяч. Переобрали на третю каденцію позапартійну Тетяну Савченко від Партії регіонів.

Глобине. Ймовірно, мером стане Станіслав Джус від Партії промисловців і підприємців. Джус тримає в райцентрі невеликий оздоровчий центр, кілька магазинів. Балотується вдруге. Переміг діючого мера Сергія Ковніра від Єдиного Центру з мінімальним розривом — у кілька сотень голосів.

Гребінка. Перевага за Федором Мілевським від партії "Відродження". Він є заступником голови Гребінківської РДА. Тривалий час працював начальником місцевої залізничної станції. Переміг Петра Брежицького від Компартії. Той понад 20 років був мером.

Диканька. Перемагає висуванець "Сильної України" Валерій Товстій, директор фірми "Візит". Головним супротивником був діючий селищний голова Олександр Ус від партії "За Україну".

Зіньків. Більшість голосів набрав Микола Шум від Народної партії України, діючий міський голова.

Карлівка. Перемагає Володимир Сліпцов від партії "Нова політика", заступник гендиректора агропідприємства "Докучаєвські чорноземи". Головний суперник — висуванець "Батьківщини" Сергій Шевченко. Між ними незначний розрив у голосах. Не виключають перевагу Шевченка після остаточного підрахунку голосів.

Кобеляки. Учетверте мером стане Олександр Ісип від Партії регіонів. Лідирує з великим відривом.

Козельщина. Перемагає Дмитро Піщаний, керівник місцевої філії "Приватбанку", висуванець Партії регіонів.

Котельва. Переміг з великим відривом селищний голова Іван Гаркавенко. Висувався сам.

Кременчук. Мер упродовж останніх 10 років, "регіонал" Микола Глухов зазнав поразки. Тепер місто очолить висуванець "Батьківщини", нардеп, голова наглядової ради "Кременчукм'яса" і президент футбольного клубу "Ворскла" Олег Бабаєв.

Лохвиця. Перемагає В'ячеслав Демчук від "Батьківщини", заступник голови райради. Головним супротивником був "регіонал" Віталій Міщенко, заступник голови РДА. Між ними малий відсоток розриву. Можливий перерахунок голосів.

Лубни. Більшість голосів за Олександра Грицаєнка від Партії регіонів. В минулому очолював Лубенську РДА, а тепер — сільгосппідприємство. Його супротивник Микола Ковінський висувався від партії "Союз. Чорнобиль. Україна". Він колишній міліціонер, був заступником мера Лубен Василя Коряка. Сам Коряк фінішує третім.

Машiвка. Переміг Микола Кравченко, діючий голова. Самовисувався. Головний опонент — Юрій Рибак, працював у правоохоронній сфері.

Миргород. Перемогу здобув позапартійний Сергій Соломаха від Партії регіонів, заступник мера. За крісло міського голови боровся з Анатолієм Вороновським, підприємцем, висуванцем "Нашої України". Мер Олександр Паутов не балотувався.

Нові Санжари. Перемогу здобув голова райцентру Андрій Река від Єдиного Центру. Мав двох супротивників — керівника будівельної організації Юрія Горюна і відомого в районі футболіста, тепер пенсіонера Василя Радчича.

Оржиця. Більшість голосів у селищного голови Віктора Симоненка від "Нашої України".

Пирятин. Мером може стати Олексій Рябоконь від Соцпартії, голова райради. За крісло міського голови боролися 14 претендентів. Діючий керівник Дмитро Шаповал у перегонах участі не брав, бо його звинувачують у нецільовому використанні коштів.

Решетилівка. Офіційно переміг селищний голова Володимир Кузьменко, самовисунення.

Семенівка. Перевага в голосах у сільського голови Людмили Милашевич від Української аграрної партії.

Хорол. Перемагає діючий мер Ігор Свириденко, Компартія.

Комсомольськ. Мером залишиться Сергій Супрун від Партії регіонів. Його головний супротивник соціаліст Дмитро Биков напередодні виборів зняв свою кандидатуру. Кажуть, він погодився на посаду першого заступника міського голови.

Червонозаводське на Лохвиччині. Підрахували 100% голосів. Утретє переміг мер Віталій Сидоренко від "Батьківщини".

Чорнухи. Має шанс на перемогу Віталій Червяк, працівник селищної ради, самовисуванець. За крісло керівника найменшого райцентру області боролися 10 кандидатів.

Чутове. Єдина селищна рада, де на посаду голови був один претендент — діючий Микола Корольов. Місцеві кажуть, у населеному пункті є авторитетом, ніхто не схотів з ним змагатися. Жодна з політичних партій не заявляла про його підтримку.

Шишаки. Перемогу може здобути Олександр Тутка від Партії регіонів. Він — начальник відділу спорту та молоді Шишацької РДА.

Зараз ви читаєте новину «Серед керівників райцентрів — лише двоє жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути