пʼятниця, 16 листопада 2007 07:06

Семикласники навчаються за старими книжками

— За новою програмою у семикласників ще немає жодного підручника з геометрії. Тому ми почали вивчати її лише минулого тижня, — обурюється вчителька математики Миргородської школи N1 ім. Панаса Мирного Людмила Коваленко, 46 років. — У п"ятницю провела другий урок із геометрії за старим підручником Погорєлова. Теорію намагаюся давати за новою програмою.

Нова програма вимагає розв"язувати задачі за трьома рівнями складності, а в старому підручнику це не передбачено.

— Ми старих книжок із геометрії не беремо, щоб дітей не заморочувати, — каже вчителька математики Диканської гімназії ім. Миколи Гоголя Олена Здрайковська, 24 роки. — Учителі роздають старі, але це заборонено. Я чекаю, коли прийдуть нові. Потім на алгебрі викладатиму геометрію. Щоб робити роздатковий матеріал, треба мати принтер і папір. А ми все робимо за свої гроші.

В області учні сьомих класів отримали 66,5% підручників.

— Ми не знаємо, коли надійдуть решта підручників. Міністерство вже відзвітувало, що учні забезпечені книжками стовідсотково. Можливо, вони ще лежать у видавництвах, — пояснює методистка Полтавського інституту післядипломної педагогічної освіти Олександра Волошина.

Зараз ви читаєте новину «Семикласники навчаються за старими книжками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути