Ексклюзиви
четвер, 17 липня 2008 19:07

Розікрали 5 кілометрів труби газопроводу

На Семенівщині розікрали 5 із 13 км труб газопроводу. На їх прокладання в 1990-х витратили понад 2 млн грн, але так і не підключили. Фінансувати газопровід перестали. Нині газ є в 15 із 65 сіл району.

— Чекали газу, доки половина людей не повмирали, — обурюється 45-річний Михайло з села Малі Липняги.— Труби серед ночі викопують. Міліція безсила. Кажуть, біля кожної труби сторожем не станеш.

— У цьому році газифікація ніби здвинулася з мертвої точки, — розповідає Липнягівський сільський голова Дмитро Соколовський. — Підрядник з Глобиного виграв тендер, але й досі до роботи не береться.

У селах Малі та Великі Липняги жителі здали гроші на виготовлення проектної документації. Вона досі знаходиться в проектному інституті обласного центру.

У райдержадміністрації кажуть, газифікація залежить від державних коштів. Цьогоріч передбачили на газопровід 2 млн 600 тис. грн. Якщо гроші надійдуть — розпочнуть із сіл Великі та Малі Липняги. Останнє на черзі — село Оболонь, яке колись було райцентром.

За новим планом газифікуватимуть 12 населених пунктів. У деяких селах газопроводи підрядники тягнуть за власні кошти.

Зараз ви читаєте новину «Розікрали 5 кілометрів труби газопроводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути