Ексклюзиви
четвер, 03 вересня 2009 18:45

Родині з трійнею подарували будинок

Автор: фото: Сергій СТЕЦЕНКО
  Карлівчани Оксана Геращенко (у центрі) з чоловіком Дмитром і своїми доньками Вікторією, Веронікою та Віолеттою біля нового будинку. Ліворуч — їхня кума Любов Білашова
Карлівчани Оксана Геращенко (у центрі) з чоловіком Дмитром і своїми доньками Вікторією, Веронікою та Віолеттою біля нового будинку. Ліворуч — їхня кума Любов Білашова

Сім"ї Геращенків із Карлівки, у яких минулої осені народилася трійня, подарували будинок. У ньому три спальні, зала, кухня і ванна з туалетом.

— Місяців п"ять тому ми з Дімою дізналися, що нам дадуть будинок, — згадує 21-річна Оксана Геращенко. — Зраділи. Адже свого житла не було, у моєї бабушки однокімнатна квартира. Знімали двокімнатну в людей. Узимку платили по 800 гривень, а влітку — по 600. У листопаді торік у нас народилися три донечки — Вікторія, Вероніка й Віолетта. Мені спочатку в Карлівці на узі сказали, що буде двійня. А тоді поїхала в Полтаву і дізналася, що трійня! Ми були в шоці, радісному шоці.

Будинок у районі спиртзаводу придбали за 55 тис. грн.

— Як завжди, конкретної законної підстави надати їм житло не було, — говорить Сергій Якуба з Карлівської райдержадміністрації. — Були в них пільги, що можуть претендувати на першочергове помешкання, але згідно з чергою. Тому прийняли районну програму підтримки багатодітних сімей на 2009–2011 роки. Одним із пунктів внесли, що при народженні одночасно трьох і більше діток забезпечити сім"ю житлом у разі потреби.

Кошти на будинок виділили з місцевого бюджету. Карлівський машинобудівний завод, на якому 26-річний Дмитро Геращенко працює монтажником, зробив ремонт.

— Нам у двох кімнатах поміняли підлогу, бо вона була негодяща. Провели воду, зробили ванну і туалет, — розказує Оксана. — Новий котел поставили, стелю побілили, все пофарбували, шпалери гарні поклеїли.

Мені самій важко, тому наймаємо няню допомагати

У дитячій кімнаті — світло-зелені шпалери з рожевими квітами. Стоять три ліжечка, манеж, ходунці, горщики та великі м"які іграшки-чебурашки.

— То Діма дівчаткам привіз із відрядження, — хвалиться Оксана. — Він їм щоразу привозить гостинці. Постійно у відрядженнях. Приїжджає на два-три дні й знову їде. Мені самій важко, тому наймаємо няню допомагати. Моїй бабусі уже 74 роки, вона приходить, трошки допомагає. Дімина мама працює вчителькою, допомагає у вихідні.

Біля будинку великий двір і садок. Є яблуні, груші, абрикоси, малина і 15 сотих городу.

— У вересні хочемо купити в дитячу шафу, щоб одьожки складати, — каже Оксана Геращенко. — На новосілля від адміністрації нам подарували ікону Божої Матері. Ми її почепили в дитячій кімнаті. Куми надарували одіяла, посуд, малим одьожки. Люстри, бо в нас була тільки одна. Але головне — є де жити.

Медики Карлівщини стверджують, що за останні 40, а можливо, й більше років, це перша трійня в районі.

Зараз ви читаєте новину «Родині з трійнею подарували будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути