Ексклюзиви
четвер, 11 грудня 2008 14:24

Рибалок рятуватимуть на всюдиході

У середині грудня обласна рятувально-водолазна служба отримає аероглісер вартістю 92,5 тис. грн. Це всюдихід, який можна використовувати для порятунку людей у недоступних для катерів та човнів місцях.

Найчастіше на воді гинуть рибалки та діти. В області визначили 25 місць зимової риболовлі. Найпривабливішим виявився басейн річки Дніпро. Більшість нещасних випадків фіксують на Кременчуцькому та Дніпродзержинському водосховищах.

— Рятувати рибалок гелікоптером дорого. Льотна година коштує 11 тисяч гривень. А якщо в нас буде власний аероглісер, він зможе ходити по тонкому льоду і значно полегшити роботу рятувальників, — розповідає провідний спеціаліст обласного управління з питань надзвичайних ситуації Тетяна Блавацька, 34 роки.

За допомогою аероглісера стане легше рятувати людей на тонкій кризі, на заболочених чи покритих густою рослинністю водоймах та на мілководді.

— Але для того щоб аероглісер почав працювати, потрібен спеціальний трейлер за 25 тисяч гривень. Тільки з ним всюдихід можна буде перевозити і спускати на воду. Але на нього немає грошей, — зауважує Блавацька.

Заявку на отримання цих грошей надіслали до обласного фінансового управління. Доки не придбають трейлер, аероглісер стоятиме на складі.

Зараз ви читаєте новину «Рибалок рятуватимуть на всюдиході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути