Ексклюзиви
четвер, 19 лютого 2009 19:55

Ремонтувати несуть радянські черевики

У взуттєвих майстернях побільшало клієнтів, які хочуть відремонтувати чоботи та черевики. Через економічну кризу люди не можуть дозволити собі придбати нову взуванку.

— Прохають полагодити різне взуття: і шкіряне, і дерматинове. Але в основному дешеве. Почали приносити старі радянські черевики, — розповідає майстер із  Котельви Анатолій Переяслівець, 49 років.

Просить напарника показати таке взуття.

— Он, жіночі чорні з гострячками чи, наприклад, червоні, — веде далі чоловік. — Червоні черевики годів за 50 приніс мужчина. Пояснював, життя довело старі чоботи дістати. Клей у них уже висох, підошва струхла і одвалилася, але качєство тут, канєшно, відмінне. Кожа суперова. Навіть стєлька кожана. Ми сюди поставимо нову підошву. За все беремо 35 гривень плюс 30 — робота. У місті більше б узяли. Ці радянські чоботи такі міцні, що ще й нас переживуть.

Майстри кажуть, здебільшого доводиться лагодити жіноче взуття. Найчастіше на старих чоботях узимку потрібно поставити латку, підклеїти, підшити, поміняти "блискавку" чи супінатори. Брудне чи те, що наполовину зношене, не беруть. Із наближенням весни дедалі більше віддають у ремонт туфлі. Приносять босоніжки й навіть кімнатні капці.

Чоловіки кажуть, ремонтом взуття заробити на життя можна.

Зараз ви читаєте новину «Ремонтувати несуть радянські черевики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути