Ексклюзиви
четвер, 07 лютого 2008 18:26

Посеред полтавського села лежить 30 тонн "радянської" солі

Два місяці тому в селі Бутенки Кобеляцького району на будматеріали розібрали колишній продуктовий склад. Там залишилося близько 30 т харчової солі. Тепер вона лежить просто неба.

— Був іще за радянських часів закритий склад продуктів на чорний день. А одного дня ми побачили, що з нього знімають дах. А там тонни пресованої солі зберігалися. Скільки не зверталася у райспоживспілку, сіль лежить відкрита. У нас і так тут засолені ґрунти, і хімсклад неподалік був. Постійно балкою стічні води бігли. Люди бояться, як підуть дощі, сіль почне танути. Його розбирають усі, кому не лінь.

У місцевій райспоживспілці сіль обіцяють вивезти за кілька днів.

— Підприємець із Кобеляк мав розібрати склад і прибрати територію, — пояснює голова правління  Світлана Хмілевська, 56 років. — Та сіль там зробилася монолітом. Ми її пробували прибрати бульдозерами, але не можемо здвинути отой пласт. Загрози нема, бо навіть не розіб"єш. Тепер домовляємося з сільгосппідприємцями, щоб вони забрали її собі для додавання в корм тварин або ще для чогось.

Зараз ви читаєте новину «Посеред полтавського села лежить 30 тонн "радянської" солі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути