Ексклюзиви
четвер, 04 грудня 2008 15:24

Полтавські гурти змагаються за запис альбомів

21 листопада в Полтаві розпочався відбір молодих виконавців області для музичного фестивалю "Djuice Best Fest". Він відбудеться 13 грудня в Палаці дозвілля "Листопад". На ньому поряд із початківцями виступить гурт "Скрябін".

— Схожий фестиваль ми вже проводили торік у Харкові. Молоді солісти та гурти-початківці подають на конкурс записи своїх композицій, відеовиступів, фото учасників та заповнюють анкети, — розповідає голова журі, спеціаліст з маркетингових комунікацій Філії ЗАТ "Київстар Дж.Ес.Ем." у Харкові Марія Михайлюк. — Усе це прослуховують і оцінюють експерти — журналісти, звукорежисери, актори.

На конкурс подали 21 заявку. Попсових композицій майже не  представляли. Найбільше — музики у стилях рок, реп та хіп-хоп.

Із представлених творів відібрали 10. Композиції перших п"яти протягом минулого тижня звучали на радіостанціях "Наше радіо" та "Європа плюс". Слухачі голосували за них СМС-повідомленнями. Найбільше голосів отримав полтавський гурт "Немає часу" з піснею "Прямий ефір на "М1".

Збираємо докупи зарплати та стипендії, щоб записати професійний альбом

— Хлопці прибігли, вручили диск із піснями. Сказали, що в них немає часу, і побігли, навіть анкету не заповнили, — усміхається директор товариства "Інтер-Полтава" Сергій Романенко.

Нинішньому складу гурту "Немає часу" півроку. У ньому шість хлопців та дві дівчини.

— Одні працюють, інші навчаються. Усі постійно зайняті, — пояснює назву гурту бас-гітарист Олександр Карабін, 22 роки. — Граємо на гітарах, барабанах, скрипці. Вокаліст Олександр Рижий пише тексти пісень та музику. А ми всі разом аранжируємо. Збираємо докупи зарплати та стипендії, щоб записати професійний альбом.

До кінця цього тижня слухачі можуть голосувати за решту гуртів. Два з них — із міст Кременчук та Миргород, інші з Полтави. П"ять колективів, які отримають найбільше голосів, виступлять на фестивалі та отримають право запису аудіоальбому пісень на професійних студіях.

Зараз ви читаєте новину «Полтавські гурти змагаються за запис альбомів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути