Ексклюзиви
пʼятниця, 05 жовтня 2007 07:07

Полтавське ДАІ пропонує чіпляти номери на скутери

14-річний Олександр Адамець із двоюрідною сестрою Людмилою, 21 рік, їхали з села Тахтаулове Полтавського району додому, в сусідні Жуки, моторолером "хюндай". Виїхавши з повороту на основну дорогу, зіткнулися з автомобілем "деу".

— У Люди струс головного мозку, забій грудної клітки, перебита ліва нога, — розповідає про аварію, яка сталася 8 вересня, бабуся постраждалої Лариса Міщенко, 59 років. — Їй зробили дві операції.

Людмила — сирота. Біля неї постійно чергує старша сестра Валентина та однокласники. Вони збирають гроші на лікування. Олександр шкутильгає та має шрами на обличчі.

Моторолер півроку тому привіз йому батько. Він їздить на заробітки до Москви.

Цього року на Полтавщині сталося 32 аварії за участі дітей на мотоциклах. Це вдвічі більше, ніж торік. У 25 випадках за кермом були діти. У результаті ДТП травмувалося 37 осіб.

— Водійського посвідчення для скутерів не треба, — каже старший інспектор з обласної ДАІ Наталія Варченко, 27 років. — Тож діти 12–16 років сідають за кермо, не маючи навичок керування і не знаючи правил дорожнього руху.

Начальник обласного УМВС Михайло Вершняк, 50 років, пропонує не пускати водіїв за кермо скутера без прав:

— Ми звернулися до департаменту ДАІ з проханням приготувати документи та надіслати їх до Верховної Ради. Будь-який скутер має реєструватися в ДАІ й отримати номери. До водіїв слід застосовувати такі ж важелі впливу, як і до всіх учасників руху.

Зараз ви читаєте новину «Полтавське ДАІ пропонує чіпляти номери на скутери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути