четвер, 10 січня 2008 19:10

Полтавою курсує новий тролейбус

Минулої середи Полтава придбала новий тролейбус. З 10 січня він почав курсувати маршрутом N7 від Розсошинець до інституту зв"язку через мікрорайони Алмазний і Половки. У тролейбусі 26 місць для сидіння і 100 стоячих.

За кермом водії із більш ніж 10-річним стажем роботи. Це дві жінки та один чоловік, які працюватимуть за графіком. Постійних кондукторів на маршруті не буде.

Новий тролейбус закупило комунальне підприємство "Полтавелектроавтотранс" за 847 тис. грн. Половину суми виділили з міського бюджету, іншу частину — з держбюджету.

— Новий тролейбус зроблений у Дніпропетровську і значно модернізований, — каже начальник "Полтавелектроавтотрансу" Петро Карпенко. — Зокрема покращено систему управління, є зміни в агрегатах. Загалом він за своїми характеристиками значно наблизився до європейських стандартів.

Цього року міська влада планує закупити ще чотири "одинарні" тролейбуси та один із низькою підлогою для зручності людей із обмеженими фізичними можливостями.

Щодня послугами електротранспорту користуються близько 80 тис. полтавців, 30% із них — пільговики. Проїзд коштує 50 коп., для пільговиків — 35 коп. Парк нараховує 104 тролейбуси, із них 18 ЗІЛ-9 — радянського виробництва. Останні технічно застаріли, тому потребують заміни, розповідає Карпенко.

Зараз ви читаєте новину «Полтавою курсує новий тролейбус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути