вівторок, 02 вересня 2008 18:00

Підприємство Ігоря Політучого випустило 20 гелікоптерів

За вісім років полтавське конструкторське бюро "Аерокоптер" Ігоря Політучого, 45 років, виготовило й здало в експлуатацію 20 легких вертольотів "АК1-3".

— На нашому підприємстві ми його спроектували, випробували і тепер виготовляємо на замовлення, — розповідає Ігор Васильович. — Це була моя мрія ще зі школи, коли я навчався в авіамодельному гуртку.

"Аерокоптер" працює з 2000-го.

— Я працював льотчиком-інструктором на надзвукових винищувачах, — каже підприємець. — Коли розвалився Радянський Союз, звільнився в запас, бо не було пального, щоб літати. Постало питання: треба годувати сім"ю, і хочеться літати. Значить, треба зробити щось своє.

Ігор Політучий зауважує, що нині підприємство перебуває на стадії розвитку:

— За вісім років двадцять вертольотів — це мало. Тільки щоб покрити затрати. Очікуємо інвесторів і замовників.

На святкуванні Дня підприємця 1 вересня Політучого визнали переможцем міського конкурсу "Кращий підприємець року" в місті Полтава.

На святкування в міський Будинок культури підприємці міста купували запрошення по 250 грн.

— Були ще благодійні білети по 50 гривень, — пояснює голова Ради підприємців міста Олександр Гранько. — Машин біля Будинку культури зібрали вісім із половиною тисяч. За зібрані кошти купили ліжка та шафи для дитячого тубдиспансеру. Першій міській дитячій лікарні — комп"ютери й ультразвуковий скальпель. Він дозволяє оперувати без утрати жодної краплини крові. А обласний санаторій для дітей із порушенням опорно-рухового апарату отримав DVD-плеєри та п"ять телевізорів.

Зараз ви читаєте новину «Підприємство Ігоря Політучого випустило 20 гелікоптерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути