Ексклюзиви
понеділок, 01 вересня 2008 18:47

Перед смертю у Петра Шрама загострилася хвороба

24 серпня в селі Заїченці Зіньківського району помер 80-річний Петро Шрам. У чоловіка був церебральний атеросклероз.

— У його віці всі чимось хворіють. Він завжди був жвавенький, але останнім часом заслаб, — говорить 52-річна Ганна Сахно, секретар Попівської сільської ради, до якої входять Заїченці. — Був доброю, добросовісною людиною. Виконував усе, що просили. За нього ніхто нічого не може сказати поганого.

Петро Шрам народився 1 серпня 1928 року в Заїченцях. Прожив тут усе життя. Учасник Великої Вітчизняної війни. У середині 1950-х одружився з односельчанкою Катериною Федорівною.

— Вони були зразковою парою. Постійно разом усе робили. От тільки з дітьми їм не пощастило, — веде далі Сахно. — Три роки тому помер їхній син Іван. Він жив у Полтаві. Другий син Михайло непутьовий. Постійно випиває, ображає батьків. Раніше жив із родиною окремо, а тепер переїхав у батьківську хату. Живе з матір"ю. В Івана залишилися двоє хлопчиків, у Михайла є донька. Усі онуки приходили до дідуся на похорон.

Петро Шрам працював у місцевому колгоспі імені ХХІІ З"їзду КПРС, дружина — на свинарнику. Після реформування колгоспу в колективне підприємство "Зоря" чоловік пішов на пенсію. Подружжя тримало господарство, город.

Зараз ви читаєте новину «Перед смертю у Петра Шрама загострилася хвороба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути