пʼятниця, 13 квітня 2007 07:09

Павла Дона нагородили після смерті

Ордена "За мужність" ІІІ ступеня добилася для покійного чоловіка-рятівника Тетяна Дон з Кременчука. Тепер вона має пільги на комунальні послуги.

У травні 2005 року колишній міліціонер, начальник охорони Кременчуцької харчової фабрики "Кремінь" 46-річний Павло Дон повертався з відрядження через село Біляки Семенівського району. Стояла спека, чоловік вирішив умитися в річці. Під мостом через Хорол, де із шлюзу стікає і закручується у коловорот вода, Павло почув крик. Тонув хлопчик. Він підплив близько до шлюзу, й течія понесла його у водоверть. Чоловік стрибнув у воду, виштовхнув хлопця з вирви, а сам захлинувся.

— Я не могла звести кінці з кінцями, — каже вдова Тетяна. — Зі смертю Павла ми втратили "чорнобильські" пільги на комунальні послуги. Не могла знайти собі роботу. Треба ставити на ноги сина Павла і доньку Інну.

Тетяна два роки добивалася визнання, що її чоловік загинув на роботі, рятуючи життя людини. Тоді б її сім"я мала пільги. У березні написала скаргу президенту Вікторові Ющенку. Півтора тижня тому глава держави посмертно нагородив Павла Дона орденом і повернув родині пільги.

Урятованому Олексієві Фірцхалашвілі зараз 15 років. Часто тікає з дому, погано вчиться. Після порятунку хлопця ловили на крадіжках — раз він поцупив мобілку в сусіда, другий — мобілку й фотоапарат у сільського голови.

Зараз ви читаєте новину «Павла Дона нагородили після смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути