пʼятниця, 13 квітня 2007 07:08

Ольгу Крат доглядала донька

На 68 році життя померла жителька села Красна Лука Гадяцького району  на Полтавщині Ольга Крат. Півтора року тому вона поховала свого чоловіка Пантелеймона й доживала віку біля своєї незаміжньої 54-річної доньки Олександри. Їхня хата стоїть край села біля невеликого ліска.

Ольга Крат все життя працювала в місцевому колгоспі "Прапор комунізму", нині — приватне орендне підприємство "Нива". Була ланковою, складала в копиці сіно, скиртувала солому.

— Померла вона від старості, серце боліло, — розповідає племінниця небіжчиці Валентина Бабич. — Їх у сім"ї було троє дітей. Брат Яків жив у Кременчуці. Помер сім років тому. Мій батько, її рідний брат, Олександр Федорович живе у Красній Луці. Наш рід походить із цього села.

У батьківській хаті Кратів зосталася жити тільки Олександра. Каже, що продаватиме корову, бо важко тримати. Її рідний брат Василь живе в Гадячі. Він працював у місцевому аграрному ліцеї й вийшов на пенсію за вислугою років.

Зараз ви читаєте новину «Ольгу Крат доглядала донька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути