Ексклюзиви
понеділок, 06 жовтня 2008 18:04

Ольга Гашунова пропрацювала фармацевтом півстоліття

1 жовтня в Нових Санжарах на Полтавщині поховали 90-річну Олену Гашунову. Жінка жила сама, мала хворобу Паркінсона, останнім часом спаралізувало ноги. Доглядали за нею соцпрацiвник, сусiди. Навiдувалася й стара немічна сестра, яка теж живе в Нових Санжарах, але останнiм часом не могла приходити через хворобу.

У вiвторок в Олени Миколаївни стався напад хвороби,  доправили в реанiмацію. Однак врятувати життя не вдалося.

Ольга Гашунова народилася в лютому 1918 року в Марiуполi. Фармацевтом стала пiсля здобуття освiти в серпнi 1941-го. Працювала в однiй із днiпропетровських аптек, потiм провізором у вiйськовiй аптецi. По закінченні війни трудилася за спецiальнiстю в Харцизьку та Донецьку, у Великих Сорочинцях на Полтавщинi. Із 1951-го 24 роки очолювала Новосанжарську районну аптеку. Пiсля оформлення на пенсiю працювала на рiзних посадах, загальний стаж роботи фармацевтом — пiвстолiття.

Її чоловiк Iван Iларiонович — фронтовик, учасник оборони Ленiнграда, вiдзначений орденом Олександра Невського та iншими бойовими нагородами. Помер 14 років тому.

Син Гашунових Валерiй був вiйськовим, жив у Харковi. 1992-го приїхав до батькiв у вiдпустку, застудився й помер вiд пневмонiї.

На похорон Ольги Гашунової приїздили із Харкова невiстка та внучка, якi пiдтримували жінку, допомагали.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Гашунова пропрацювала фармацевтом півстоліття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути