Ексклюзиви
середа, 21 травня 2008 18:20

Олександр Могила екскаватором вирив дві міни

Тракторист-екскаваторник підприємства "Амарант" 39-річний Олександр Могила у понеділок рив траншеї для водопроводу біля сільради у Вирішальному Лохвицького району. Натрапив на боєприпаси часів Другої світової. Про це повідомили в міліцію і МНС. Місце знахідки обгородили. Група аварійно-рятувального загону Головного управління МНС області прибула за добу, бо знешкоджувала аналогічну знахідку в Диканьці.

— У Вирішальному знайшли дві мінометні міни: одна — радянська, 82-міліметрова, друга — німецька, 81-міліметрова. Ще там було майже 20 гільз від снарядів різних калібрів, — розповідає старший інспектор Лохвицького райвідділу МНС Олександр Григоренко. — Піротехніки вивезли їх у безпечну зону за село та знешкодили.

Міни знайшли на глибині 90 см.

— Поряд знаходяться будинки, до найближчого паркану — метр, — каже голова сільради Людмила Розумовська, 50 років. — Хтозна, які сюрпризи можуть відшукатися в майбутньому — на території сільради у Велику Вітчизняну точилися жорстокі бої.

За місяць житель Вирішального 45-річний Віталій Салімовський знайшов на городі, за 15 м від хати, 4 артилерійські снаряди калібру 120 мм та гранату РГД-33. Чоловік підводив водопровід до будинку. Піротехніки знешкодили знахідку. Торік у Лохвицькому районі шість разів знаходили боєприпаси часів Другої світової.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Могила екскаватором вирив дві міни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути