Ексклюзиви
четвер, 25 жовтня 2007 07:09

Олександр Кумонок був головою колгоспу

16 жовтня на похорон 58-річного Олександра Кумонка, колишнього голови колгоспу "Червоний лан", зійшлися всі жителі села Литвяки Лубенського району.

— Високий, кучерявий, — згадує начальник управління агропромкомплексу Лубенської райдержадміністрації Любов Пономаренко, 54 роки. — Весельчак! — зітхає. — Душа компанії. На кожен случай у нього була шутка. А на застіллях завжди співав улюблену пісню "Чорнобривців насіяла мати".

Народився Олександр Кумонок у родині селян у Броварках Лубенського району. Після армії з 1968 року працював завідувачем ферми. Одночасно навчався в Хомутецькому ветзоотехнікумі. У лютому 1982-го Кумонка призначили головою колгоспу "Червоний лан". Будучи на цій посаді, він закінчив Полтавський сільськогосподарський інститут. 2000-го з дружиною Лідією організували агрофірму "Мрія". Молодший син, 32-річний Едуард, вивчився на зоотехніка. 35-річний Станіслав працює водієм. В Олександра Кумонка четверо внуків.

— Усе на ньому трималося. Синам допомагав, — розповідає Пономаренко. — Захворів раптово. На початку осені в нього був інсульт. Оперували в Києві. Помер 14 жовтня. За два дні його з Києва привезли додому.

Поховали поряд із попереднім головою колгоспу "Червоний лан". На могилу поклали оберемок чорнобривців.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Кумонок був головою колгоспу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути