пʼятниця, 21 вересня 2007 07:08

Об "лежачих поліцейських" водії б"ють авто

— Ударився "передком" своїх "жигулів" у горбок із асфальту біля школи в Нових Санжарах. Тріснув маслоприйомник, колеса — на різні боки, — жаліється на встановлені три тижні тому обмежувальні смуги 51-річний водій Михайло Повідерний.

"Лежачі поліцейські" — зазвичай це смуги завширшки метр з гумової суміші впоперек дороги. Машини переїжджають їх, зменшуючи швидкість.

— Асфальтні пагорби в Санжарах вище стандарту, — говорить інспектор з організації дорожнього руху Кобеляцького міськрайвідділу ДАІ Олег Гадючко, 28 років.

У Нових Санжарах районна влада встановила "поліцейських" біля школи на вул. Жовтневій і дитсадка на вул. Леніна. Але через брак грошей виготовили їх з асфальту, нагорнувши горби заввишки до 10 см. Установили знак обмеження швидкості — 40 км/год.

— Витратили шість із половиною тисяч гривень. Усе за ГОСТами, — переконує селищний голова Нових Санжар Андрій Река, 54 роки. — Це підтвердила комісія обласного управління промисловості. Хто "лихачив" — перший попався.

Стандартна висота "лежачих поліцейських" — 5 см, повідомляють у "Дорекс — Безпека руху" — підприємстві, яке займається встановленням на дорогах України обмежувальних гумових смуг.

Метр гумового "лежачого поліцейського" коштує 800–1,5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Об "лежачих поліцейських" водії б"ють авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути