четвер, 24 квітня 2008 18:10

Нардеп Микола Кульчинський дві години малював писанку

Автор: фото: Валентина Iщенко
  Керівник гуртка розпису писанок міського Палацу дитячої та юнацької творчості Наталія Дешко (зліва) зі своїми вихованцями Марією Спасовою та Алевтиною Єрмолаєвою розмальовують писанки. Потім їх повісять на пасхальне дерево перед кабінетом губернатора в пр
Керівник гуртка розпису писанок міського Палацу дитячої та юнацької творчості Наталія Дешко (зліва) зі своїми вихованцями Марією Спасовою та Алевтиною Єрмолаєвою розмальовують писанки. Потім їх повісять на пасхальне дерево перед кабінетом губернатора в пр

Народний депутат України 61-річний Микола Кульчинський на виставці писанок у Гадяцькому училищі культури у середу вчився розмальовувати пасхальні яйця. Навчала його четвертокурсниця спеціальності декоративно-прикладного мистецтва Лариса Конда.

Для власної писанки нардеп вибрав простий геометричний візерунок. Малював писанку понад дві години. На знак подяки пообіцяв студентці поїздку в Київський театр опери та балету. Сказав, квитки придбає сам.

В училищі показали 600 писанок. Їх зробили студенти. Майстер-клас із писанкарства провів заслужений майстер народної творчості з Гадяча Григорій Кисіль, 72 роки. Кульчинський сказав, що дуже хоче видати альбом українських крашанок. Майстер подарував депутатові власну книгу "Українська вишивка".

У вівторок у класі розпису писанок міського Палацу дитячої та юнацької творчості шестикласники зі школи N6 також робили крашанки.

— Зірка — полтавський символ сонця. Ще у нас здавна на яйцях малювали ружу, айстри, бузок, маки, безкінечник — хвилеподібну смугу, що позначає вічне життя на землі, та сороку, — пояснює керівник гуртка писанкарства 32-річна Наталія Дешко.

Розмальовані яйця діти занесли до облдержадміністрації. Із понеділка перед кабінетом губернатора Валерія Асадчева поставили пасхальне дерево — на грушу навішали великодніх крашанок. Проект "Розмалюй свою писанку" започаткувала дружина губернатора Валентина Асадчева. 36 яєць розписали студенти педуніверситету. Гуртківці повісили свої.

— У давнину такі дерева ставили на покуті під іконами, — розповідає Дешко.

Ще два пасхальні дерева поставили в четвер в обласних науковій і дитячій бібліотеках. Для них розписували яйця в різних районах Полтавщини.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп Микола Кульчинський дві години малював писанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути