вівторок, 15 липня 2008 19:11

На звалищі постійно горить сміття

— Звалище весь час горить. Туди стільки всього понакидали, що воно самозагорається на сонці, — розповідає про міський смітник мер Пирятина Дмитро Шаповал, 55 років.

Пирятинське звалище розташоване за містом, за 800 м від траси Київ–Харків. Під нього відвели 16 га землі. Заповнене на чверть. Об"єкт перебуває на балансі комунального підприємства "Каштан".

— Поряд городи. Поліетилен під час згорання виділяє токсичні речовини. Усе це осідає на овочі, а потім люди питають: "Від чого ці болячки беруться?" — продовжує мер. — Але скарг немає. Дехто має городи на земельній ділянці. Вона була відведена для миття машин, що брали участь у ліквідації Чорнобильської трагедії. Нині там радіаційний фон нормальний.

— Торік столична фірма-інвестор "Літер-М" готова була викласти 20 мільйонів доларів на будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів, — говорить Шаповал. — Але депутати райради поставили вимоги, які неможливо було задовольнити. У результаті інвестор від співпраці відмовився. Цього року одна з фірм також звернулася до нас із проханням, переробити звалище та зробити над ним навіс, покласти асфальт і приймати в людей тверді побутові відходи. Депутати пропозицію відхилили. Питання знову виноситиметься на сесію 25 липня.

Зараз ви читаєте новину «На звалищі постійно горить сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути