понеділок, 23 червня 2008 18:17

На туристичний зліт зібралися 34 команди

Автор: фото: Сергій НІКОНОВ
  На турзльоті у Сенчі Лохвицького району 16-річні школярки з села Піски Галина Лесик, Мар’яна Жук, Рита Скрипак, Аліса Луговська (присіли) кип’ятять у відрі воду на чай з лісових трав до вечері. Діти жили у палатках і самі готували їсти
На турзльоті у Сенчі Лохвицького району 16-річні школярки з села Піски Галина Лесик, Мар’яна Жук, Рита Скрипак, Аліса Луговська (присіли) кип’ятять у відрі воду на чай з лісових трав до вечері. Діти жили у палатках і самі готували їсти

У селі Сенча Лохвицького району пройшов районний туристичний зліт. На нього з"їхалися понад 300 школярів. Такі заходи на Лохвиччині проходять 38 років поспіль.

— Настільки масштабного турзльоту, як у нас, не проводять в жодному із районів області, — розповідає організатор заходу, директор Сенчанського будинку дитячої та юнацької творчості Сергій Сьомак, 43 роки. — Менш масштабні проходять у Пирятинському, Миргородському, Лубенському районах. У деяких районах змагання взагалі не влаштовують.

До Сенчі приїхали 34 районні команди туристів-школярів. За словами Сьомака, це село вважають районним центром туризму та краєзнавства. Учасники районних змагань постійно перемагають у обласних, входять до складу збірної туристів-краєзнавців області.

Цього року табір розташували в сосновому лісі біля села. Між наметами провели електрику. Установили гучномовці, щоб увечері вмикати музику.

— Пробували зупинятися в урочищі Уселиця по дорозі на Лубни, — згадує Сергій Сьомак. — Місце гарне, понад Сулою. Але після дощу важко під"їхати транспортом по глинистій дорозі. А тут — поряд траса, ґрунт піщаний, є електрика, ближче питна вода.

Учасники змагалися в пішохідному туризмі, ходили в крос-похід. Доводили, хто краще вміє організовувати побут та відпочинок на природі.

— Я був капітаном команди, — ділиться враженнями восьмикласник Богдан Тімченко, 15 років, із села Млини. — Особливо сподобалися "карабіни" (подолання смуги перешкод зі спорядженням. — "ГПУ"). Траса була легкою, наша команда зайняла четверте місце. У нас тут свіже повітря, польова кухня. Жаль, через проблеми із транспортом нашій команді довелося їхати додому в передостанній день, і ми не пробігли крос. Та я повернувся назад сам, хоча батьки й не хотіли відпускати.

Зараз ви читаєте новину «На туристичний зліт зібралися 34 команди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути