четвер, 21 серпня 2008 20:27

На святі вулиць з"їли 14 відер каші

Автор: фото: Наталія БОНДАР
  Жителів мікрорайону Заяр у Гадячі на святі вулиць пригощають хлібом нового врожаю від мера міста Тетяни Савченко. Міський голова була на святі до кінця
Жителів мікрорайону Заяр у Гадячі на святі вулиць пригощають хлібом нового врожаю від мера міста Тетяни Савченко. Міський голова була на святі до кінця

19 серпня в Гадячі святкували день вулиць, які утворюють мікрорайон Заяр. Так його називають здавна, бо він відділений яром від центральної частини міста.

 У центрі Заяру на вул. Жовтневій встановили сцену, поряд із нещодавно відкритим пам"ятником першому побаченню. Рух автівок перекрили. На святкування прийшли понад 2 тис. чоловік.

Сцену прикрасили великими білими вазами з трояндами, кошиками з яблуками, калиною, горобиною. Для ветеранів та літніх людей поставили лавки. П"ять наметів із 20 столами встановили біля магазину "Хуторок".

— Привезла сюди маму з Лохвиці, — каже 40-річна з вигляду білявка жінці, що сидить поруч. — Вона мене сварить, що переселила її на край світу. Тому з табуреткою на свято привела, щоб побачили, які люди хороші у Заярі живуть.

На площі заярівські майстри показують вишивки, вироби зі шкірки. Розмістили на стенді від аграрного ліцею, який розташований у цій частині міста. Інститут бджільництва поклав на столі дерев"яний ківш. Пропонують з"їсти меду, стільки, скільки він вміщує. За це дадуть приз — літр меду. Бажаючих не знайшлося.

Зі сцени квітами та подарунками вітають ветеранів війни, афганців, найстарших та наймолодших жителів Заяру. Виступають ансамблі "Золота осінь", "Дивоцвіт",  місцеві аматори.

Перед сценою на велосипедах виїжджають вихованці тутешнього дитсадка. Діти роблять три кола. Люди їм плескають.

Призів серед присутніх розігрують на 2 тис. грн.

35-хвилинний фільм про Заяр зняла місцева телестудія під керівництвом Миколи Торяника. Його показують на встановленому екрані.

На свято зварили дві 70-літрові каструлі пшоняної каші з курятиною. Її з"їли дуже швидко.

— Каші наварили на 14 відер. Розхапали хутко. Нам навіть не дісталося, — перемовляються між собою дві жінки в квітчастих сукнях.

Близько опівночі — салют.

— Втерли носа місту, — гукає хтось із натовпу. — Заярівське свято вийшло кращим.

Після салюту розпочалася дискотека. Люди зі святкування не розходилися до першої ночі. Стільки ж працювали й магазини.

Місцеві підприємці дали на святкування 4 тис. грн, міська рада — 2. Пообіцяли, що день Заяру стане традиційним.

Зараз ви читаєте новину «На святі вулиць з"їли 14 відер каші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути