Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2008 17:49

На пожежну в Опішні немає грошей

— Господь гаситиме пожежі, якщо закриють місцеву пожежну охорону, — каже селищний голова Опішні Зіньківського району Олег Кужим, 37 років.

На утримання частини та мінімальну зарплату 16 працівникам МПО цьогоріч потрібно понад 154 тис. грн. Із них є 130 тис. державної дотації. Решту покривають із бюджету Опішні. Частина обслуговує ще шість навколишніх сільрад — Ставківську, Кирило-Ганнівську, Човно-Федорівську, Малобудищанську, Батьківську та Попівську.

— Плануємо підписати між радами угоду про спільну протипожежну діяльність, — каже Кужим. — Тоді кожна рада даватиме певну частину свого бюджету. У разі невиконання угоди на одну зі сторін можна буде подати до суду.

Нині підраховують, скільки грошей виділятимуть сільради.

— Раніше пожежна була на балансі МНС. Тепер нею опікується Опішнянська селищна рада, — розповідає Човнофедорівський сільський голова Микола Мирко. — В Опішні бракує коштів на це. Ми за підписання угоди між радами. Щороку здаватимемо по дві тисячі гривень.

Останні шість місяців опішнянські пожежники виїжджали на 16 викликів. У 10 випадках пожежі сталися в Опішні. Іншу частину Зіньківського району й райцентр обслуговує державна пожежна частина МНС N27 у Зінькові.

— За нормами, МПО повинні обслуговувати територію в радіусі трьох кілометрів. Виїжджають і на десятки, — говорить заступник начальника Головного управління МНС України в Полтавській області Олександр Гнатенко.

Зараз ви читаєте новину «На пожежну в Опішні немає грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути