четвер, 27 березня 2008 18:05

На Полтавщині зростають ціни на ковбасу

 

Минулого тижня на Полтавщині на 7–25% подорожчали ковбаси. Основна причина — підвищення цін на сировину.

— За останні два дні ціна на свинину зросла на три відсотки, — пояснила минулої п"ятниці начальник планово-логістичного відділу торгової марки "Полтавський гостинець" Оксана Петрушко, 29 років.

Подорожчання також пояснюють збільшенням цін на пальне, упаковку для ковбаси та спецій. Зіграло свою роль і підвищення мінімальної зарплатні.

— Збільшену зарплату обклали податком 37 відсотків, — говорить начальник планово-економічного відділу Полтавського м"ясокомбінату 58-річний Петро Ганжа. — Додаємо 20 відсотків ПДВ. Виходить, якщо робили ковбасу за 10 гривень, то тепер її ціна 11–12. Торік у грудні виготовлення тонни продукції з усіма надбавками коштувало 1400 гривень, а нині — 1600. А ще подорожчало зерно, яким годують живність. Усе чіпляється одне за одне.

Ціни на продукцію Полтавського м"ясокомбінату зросли на 25%. Вироби "Кременчукм"яса" порівняно з груднем подорожчали на 16%. Ковбаса Глобинського м"ясокомбінату коштує нині на 15% більше.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині зростають ціни на ковбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути