пʼятниця, 02 листопада 2007 07:07

На Глобинщині підстрелили 220 лисиць

Завтра, 3 листопада, розпочнеться сезон полювання на хутрових звірів. Він триватиме до 28 січня.

— У законі про бережне ставлення до тварин зазначено, що відстрілювати лисенят біля нір не можна. Це саме стосується лисиць, які годують своє потомство. Аби не збільшувалася кількість зайців та пернатої дичини, на яких і полюють ці звірі, — каже директор Глобинського госпрозрахункового мисливсько-рибальського господарства Валерій Мехеда, 41 рік.

Одна самка народжує 6–10 лисенят. Тому відстріл проводять цілий рік. За 9 місяців єгері вбили 220 звірів. Серед них траплялися й скажені.

— Намагаємося тримати кількість цих тварин у межах норми, яка нині становить не більше однієї червоної лисиці на тисячу гектарів, — зауважує Мехеда.

Водяться на Глобинщині й вовки. Їх відслідковують узимку, коли видно сліди. Звір за добу може пройти 70 км і опинитися в іншому районі.

— Траплялися факти браконьєрства, — розповідає Мехеда. — Найчастіше горе-мисливці засідають восени на кукурудзяних полях, де можна вполювати навіть кабана.

Зараз ви читаєте новину «На Глобинщині підстрелили 220 лисиць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути