Ексклюзиви
понеділок, 14 січня 2008 20:27

Микола Торяник пропонує визнати Гадяч природним дивом

53-річний геолог із Гадяча Микола Торяник зібрав документи щоб представити місцеві природні ландшафти в проекті народного депутата Миколи Томенка "Сім природних чудес України".

— Територію Гадяччини вчені досліджують майже 12 років, — розповідає Торяник. — Тут є близько сотні гектарів ялівцевого лісу, який росте лише в Карпатах, а на Лівобережній Україні тільки в Гадяцькому районі. На луках багато рідкісних рослин, занесених у Червону книгу. Серед найцінніших — луковий гладіолус, орхідеї. В урочищі Галочка зберігся дубовий гай, віком до 300 років.

Микола каже, що ідея створення ландшафтного парку "Гадяцький" з"явилася 2000 року. 2007-го на її втілення виділили 20 тис. грн. На 2008 рік у бюджеті міста для створення парку заклали 37 тис. грн. Цього року вчені з кафедри біології Полтавського педуніверситету мають завершити дослідження 23 тис. га природних ландшафтів Гадяча та документально підтвердити існування парку.

Документи на конкурс "Сім природних чудес України" Микола Торяник планує везти до Києва цього тижня.

Зараз ви читаєте новину «Микола Торяник пропонує визнати Гадяч природним дивом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути