четвер, 03 квітня 2008 20:44

Микола Барай у перший вечір запропонував Ользі одружитися

Автор: фото з архіву родини Бараїв
  Подружжя Микола та Ольга Бараї 3 травня 1963 року на своєму подвір’ї. Цього дня вони переїхали до хати в селі Крутий Берег Полтавського району
Подружжя Микола та Ольга Бараї 3 травня 1963 року на своєму подвір’ї. Цього дня вони переїхали до хати в селі Крутий Берег Полтавського району

Миколі та Ользі Бараям на цьому фото 29 і 22 роки. Сфотографувалися на своєму новосіллі в селі Крутий Берег Полтавського району 3 травня 1963 року. Цього дня подружжя переїхало в частину будинку, яку купили за 3,1 тис. крб. Через 7 років вони викупили й другу.

— Ми познайомилися за два роки до цього знімка, — розповідає 67-річна Ольга Афанасіївна, пенсіонерка. — Я їхала в автобусі. Туди зайшла шумна компанія. Коля сів біля мене. Почав загравати. Я відвернулася до вікна й думаю: "Балакай, балакай!". На зупинці вийшла, так із ним і не познайомившись.

Наступного разу вони зустрілися в кіно. Ольга прийшла з подругою. Дівчина побачила хлопця і почала тікати.

— Щоб не приставав, — пояснює жінка. — Але він догнав, і ми пішли гуляти. Тоді сказав, що одружимося.

За 6 місяців пара побралася. Два роки вони жили з батьками чоловіка у Вараївці. Назбиравши грошей, купили власне житло. Микола Дем"янович усе життя пропрацював слюсарем на Полтавському турбомеханічному заводі. Ольга Афанасіївна — лаборантом в обласній ветеринарній лабораторії. Нині вони пенсіонери. Дітей не мають. Знайомі Бараїв називають ідеальною парою.

— Ми з нею ніколи не сваримося, не кричимо, — говорить Микола Барай, 73 роки. — Навіщо це робити? Ми й досі любимо одне одного.


Якщо маєте родинні знімки та знаєте історії сфотографованих людей — телефонуйте до полтавської редакції "Газети по-українськи": (0532) 61 51 60.

Зараз ви читаєте новину «Микола Барай у перший вечір запропонував Ользі одружитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути