Ексклюзиви
пʼятниця, 01 червня 2007 07:01

Метеорологи попереджають про буревії

Над Лубенським районом у понеділок увечері пронісся буревій із градом та дощем. Він зачепив 12 населених пунктів на територіях Шершнівської, Михнівської, Тарандинцівської і Вищебулатецької сільрад. Люди й худоба не постраждали.

У селі Вищий Булатець вітер пошкодив 11 садиб. Зірвав 211 листів шиферу, завалив фронтони трьох будинків, поламав дерева та паркани, порвав лінії електропередач. У селі Кононівка вітер та град величиною з невеликий волоський горіх завалив навіс над двома вантажівками та новим комбайном "Славутич" фермерського господарства "Струмок".

Збитки по району ще підраховують. Загальна сума збитків по селах, що входять до Вищебулатецької сільради, — 12 тис. грн.

— Усе ми не можемо відшкодувати потерпілим, — каже секретар сільради Ольга Кириленко, 53 роки. — Проситимемо допомоги в району. Це вирішить комісія з техногенної безпеки й надзвичайних ситуацій.

Метеорологи попереджають, що після тривалої спеки буревій може повторитися.

Зараз ви читаєте новину «Метеорологи попереджають про буревії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути